Balkan Hero 2024 continued

Na vrhu brda, kafić Plaža stoji kao oaza sa spektakularnim panoramskim pogledom na okolne planine i doline. Ovaj jedinstveni kafić nije samo destinacija za ljubitelje prirode i kafe, već i cilj popularne off-road trke koja privlači avanturiste i vozače iz celog regiona. Trka do kafića Plaza nudi ne samo izazovnu stazu, već i nagradu u vidu neverovatnog pogleda na cilj.

Takmičari se okupljaju na početnoj tački kod hotela Stara Planina. Uz zvukove motora i oduševljenje publike, vozači kreću na prvu etapu, koja odmah postavlja ton za ostatak trke – težak i nemilosrdan.

Staza je dizajnirana da testira najiskusnije vozače. Prolazi kroz strme planinske uspone, kamenite prevoje i blatnjave doline, zahtevajući maksimalnu koncentraciju i tehničku spremnost. Neki delovi staze su toliko teški da dolazi do prevrtanja vozila. Ove sekcije zahtevaju vrhunske veštine i hrabrost.

Naredna etapa predstavlja kružnu off-road trku oko kafića Plaža. Ovaj specifični format trke kombinuje izazove off-road vožnje sa uživanjem u lokalnom ambijentu, stvarajući nezaboravno iskustvo za takmičare i posetioce.

Sa startnim signalom, džipovi kreću u prvi krug, podižući oblake prašine dok se probijaju kroz prvi deo staze.

U vođstvu kod Adventure klase je Goran Ralić ispred Marka Horvata sa prednošću ispod minuta, dok Haris Gadžo ubedljivo vodi u Challenge klasi.

Similar Posts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *